Project Description

Μια από τις παραγωγές του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που ευαισθητοποίησε τον πολιτικό, διπλωματικό κόσμο και γενικότερα το κοινό είναι το ντοκιμαντέρ “Χάλκη, ανάμεσα σε δύο κόσμους”.

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να καταγράψει την καθημερινότητα στο λόφο της Ελπίδας και βοηθάει τον θεατή, να βρεθεί νοερά στην ιστορική θεολογική σχολή της Χάλκης στα Πριγκηπονήσια και να περιηγηθεί στην σχολή, να βρεθεί στη Μονή της Αγίας Τριάδας και να νιώσει τον πόθο της αδελφότητας να ζωντανέψει την ιστορία μιας σχολής στην οποία, η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε την απόλυτη σιωπή θάβοντας στα ερείπια της ιστορίας την αίγλη της.

Η βιβλιοθήκη της Χάλκης, στολίδι της σχολής με χιλιάδες βιβλία και ντοκουμέντα, είναι ένα από τα ιδιαίτερα σημεία του ντοκιμαντέρ, αλλά και οι συνεντεύξεις της αδελφότητας, διαφωτίζουν τον θεατή για τις προσπάθειες και τον αγώνα που γίνεται ώστε η Χάλκη να ανοίξει κι επίσημα ως σχολή.

Την εποχή που γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ ηγούμενος της Μονής ήταν ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί από την τηλεόραση της Πεμπτουσίας στα πλαίσια της προβολής των ντοκιμαντέρ.

Παραγωγή Πεμπτουσία
Εκτέλεση παραγωγής Sceptic Production