Project Description

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες ο νέος δίσκος του Ανδρέα Κατσιγιάννη «Της Σιωπής ο Τόπος», στον οποίο τραγουδούν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Jonathan Jackson. Οι στίχοι είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, Ελένης Φωτάκη και Αλέξανδρου Φωτεινού. Μία παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός».

Πριν λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει μία άλλη παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», το ντοκιμαντέρ/ταινία «Άθως – Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», του οποίου τη μουσική έγραψε ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης. Ο δε συνθέτης εμπνεύστηκε στη συνέχεια για να γράψει τη μουσική για έναν δίσκο που θα τον αφιέρωνε στον Άγιο Ιωσήφ. Το μουσικό αυτό έργο προβάλλει τη θεανθρώπινη φύση του Χριστού και το ρόλο της στην ανθρωπότητα. Αφιερώθηκε στον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή (1897-1959) που πρόσφατα κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, γιατί είχε παράλληλο βίο Χριστού.

Μόλις τώρα, τα δεκατρία τραγούδια του δίσκου οπτικοποιήθηκαν, και περιλαμβάνουν σπάνιες λήψεις από το Άγιον Όρος, τον κατεξοχήν τόπο της σιωπής και της προσευχής, που προβάλλει μεταξύ ουρανού και γης. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Νανούρη, Αλέξανδρου Φωτεινού και Κώστα Καλπατζίδη.

Μπορείτε να τα δείτε: https://bit.ly/2SfUyhn

Ενορχήστρωση – Programming: Απόστολος Τσιάρκας – Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ενορχήστρωση των Ορχηστρικών θεμάτων: Δημήτρης Σιάμπος – Ανδρέας Κατσιγιάννης

Παραγωγή: Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Διανομή: Minos Emi – A Universal Music Company

Βρείτε το album στις ψηφιακές πλατφόρμες https://bit.ly/3vwm4pe

Το ντοκιμαντέρ/ταινία για τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μπορείτε να το δείτε:

https://bit.ly/3gMXWdO