Project Description

Με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)»,η Μονή Βατοπαιδίου διοργάνωσε για την παρουσίαση της νέας αυτής εκδόσεως εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνιος Διαματάρης.

 

Χαιρετισμός του Αθανασίου Μαρτίνου, Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους.

Η παρουσίαση του τόμου πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο και εν συνεχεία μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ν. Κωνσταντίνου έψαλε ύμνους προς τιμήν του μακαρίου Γέροντος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και προβολή ντοκιμαντέρ/ταινίας για τη ζωή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού. Το ρόλο του Γέροντος Ιωσήφ υποδύεται ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, κάτοχος πέντε βραβείων Έμμυ, ο οποίος παρευρέθη στην εκδήλωση.