Project Description

Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου το έργο του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς υπό τον τίτλο: «Δογματική. Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Αλήθειας».

Το έργο του Αγίου Ιουστίνου δεν είναι άγνωστο στο ελληνικό κοινό, αφ’ ενός διότι πολλά από τα κείμενα και έργα του έχουν μεταφραστεί στην γλώσσα μας, και αφ’ ετέρου επειδή τόσο ο ίδιος όσο και πολλά από τα πνευματικά του τέκνα έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα και διατηρούν με τον ελληνόφωνο κόσμο σχέσεις αδελφικές.

Το συγκεκριμένο έργο της Δογματικής του Αγίου Ιουστίνου πρόκειται για ένα εγχειρίδιο Δογματικής φοιτητών της Θεολογίας, αλλά στην ουσία του αποτελεί μία βιωματική δογματική, η οποία ως πυρήνα της έχει την αγάπη και το ολοκληρωτικό δόσιμο του ανθρώπου στον θεάνθρωπο Χριστό.

Η γραφή του Αγίου αποτυπώνει την προσωπική εμπειρία και θεοπτία του, στοιχείο που ο επιμελής αναγνώστης μπορεί να διακρίνει εύκολα. Βεβαίως, αυτό επ’ ουδενί δεν σημαίνει πώς επινοεί κάτι ή νεωτερίζει αντιθέτως, βαδίζει στα χνάρια της αγιοπατερικής παραδόσεως, γενόμενος και ο ίδιος φορέας αυτής.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Για παραγγελίες πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: vatopedi.gr