Project Description

Συνεχίζει το ταξίδι της στην μεγάλη οθόνη η πολυβραβευμένη ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Μan Of God), η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του Αγίου Νεκταρίου, κερδίζοντας παράλληλα τις καρδιές του κοινού σε όλο τον κόσμο.

Μετά την εισπρακτική επιτυχία των προβολών στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο καθώς και τις προβολές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά τον περασμένο Ιούνιο, η ταινία συνεχίζεται να προβάλλεται σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αρχή έγινε ήδη από το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου 2022 με τις προβολές να συνεχίζονται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022 σε επιλεγμένες αίθουσες Odeon.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

Πώληση εισιτηρίων: www.odeon.co.uk

Η ταινία της Yelena Popovic με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αγίου και με ένα καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον βραβευμένο Mickey Rourke, είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φαινόμενο, καθώς εκτός από τις καρδιές του ελληνικού κοινού, κέρδισε επίσης τις καρδιές του κόσμου σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως στη Ρωσία και στη Σερβία.

Η ταινία έχει ήδη βραβευτεί με το βραβείο κοινού στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, με το βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σιένα στην Ιταλία, καθώς και με τα βραβεία κοινού και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σεντ Άντριους.

Σύνοψη της ταινίας

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο μετά το θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Yelena Popovic

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Μουσική: Zbigniew Preisner

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Παραγωγή: Simeon Entertainment, View Master Films

Mέγας χορηγός της ταινίας είναι η Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Mε την υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Eurogroup Ltd, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Facebook:@manofgodthemoviegreece

Instagram:@manofgodthemoviegreece