Project Description

Η πολυβραβευμένη ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” (“Man of God”) η οποία περιγράφει τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, μια παραγωγή της Simeon Entertainment, View Master Films που έγινε σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, θα προβληθεί στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σε ανακοίνωση της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, η οποία χαρακτηρίζει ως φαινόμενο την ταινία, καθώς αυτή κέρδισε τις καρδιές του κοινού στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τη Σερβία. Παράλληλα ενημερώνει κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνει στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία θα προβληθεί στις ακόλουθες πόλεις αποκλειστικά στους κινηματογράφους Odeon: Lee Valley, Acton, Haymarket, Holloway, Derby, Kettering, Birmingham, Leeds Bradford και Leicester.

Τα εισιτήρια και οι ώρες προβολής είναι πλέον διαθέσιμα στη διεύθυνση: www.odeon.co.uk/films/man-of-god/HO00003282/

Σε σκηνοθεσία και σενάριο της Yelena Popovic, η ταινία αφηγείται με ρεαλισμό τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, που έζησε μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές με ήθος, ταπεινότητα και αφοσίωση και όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου “Με πρωταγωνιστές τους Άρη Σερβετάλη, Mickey Rourke, Alexander Petrov και ένα μοναδικό cast Ελλήνων ηθοποιών, η συγκλονιστική αυτή βιογραφία φωτίζει την ηθική και την εντιμότητα ενός ανθρώπου που επέλεξε να ζήσει με οδηγό του το φως του Θεού, ακόμα και όταν τα εμπόδια και οι δυσκολίες τον τραβούσαν στο σκοτάδι. Τη σπουδαία μουσική της ταινίας υπογράφει ο πολυβραβευμένος Ζbigniew Preisner, συνθέτης των κινηματογραφικών έργων του Krzysztof Kieślowski, ενώ συμμετέχουν και η Αυστραλή μουσικός και τραγουδίστρια Lisa Gerrard και ο αριστοτέχνης σολίστ στο κανονάκι Πάνος Δημητρακόπουλος.

Η ταινία διακρίθηκε, μεταξύ άλλων, με 2 Bραβεία Kοινού, ένα στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μόσχα και ένα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, με το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σιένα στην Ιταλία και με το Grand Prize in spirit of Faith στο Religion Today International Film Festival στο Trento της Ιταλίας.

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος